|

Corona houdt biljarters niet tegen

Biljarten, het spel van de rode, witte en gele bal. Het spel ook van de sociale contacten, zeker voor oudere alleenstaanden. Dat sociale aspect kan niet genoeg benadrukt worden, stelt Henk Hoen, voorzitter van Biljartclub Beetsterzwaag. “We foarsjogge yn in behoefte.”

In De Buorskip is het een komen en gaan van biljarters. Waar voor de coronacrisis nog gezellig rondom de drie biljarttafels gekeuveld werd, is het nu een wedstrijd spelen volgens schema en dan weer weg. “We ha coronacoaches dy’t tasjogge at elk foldwaande ôfstân hâldt en it tredde biljert litte we even kâld stean.” Zo probeert de biljartclub in deze tijden er het beste van te maken voor haar zestig leden. Zaal De Koepel is de hele week open voor de biljarters: maandag, dinsdag en donderdag spelen de heren competitie, woensdag is er vrije inloop en op vrijdag stoten de dames een balletje.

Lees het artikel verder op Sa24